İzleyiciler

20 Ekim 2012 Cumartesi

Kapuska yemeği (etsiz, sade, bulgurlu)


Kapuska
Malzemeler;

Orta boy beyaz lahana,
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet kırmızı yağ biberi
2 adet yeşil acısız biber,
5 adet domates
3 adet havuç
1 çay bardağı bulgur
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, az şeker, kırmızı pulbiber,

Yapılışı;

Beyaz lahanamızı ortadan ikiye bölelim. Düzgün bir şekilde doğrayalım.
Ben lahanamızdan biraz dolmalık yapraklar ayırdım. Kalanını ince bir şekilde doğradım.
Yemeği pişireceğimiz tencereye sıvıyağımızı koyalım. Üzerine iki adet kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp. Kavurmaya başlayalım. Üzerine ince doğradığımız havuçlarımızı, biberlerimizi, salçamızı, ince doğradığımız domateslerimizi ekledikten sonra lahanalarımızıda koyup tencerenin kapağını kapatalım. Lahanalarımız diriliğini kaybettikten sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edelim. Kaynamaya başladığında tuzunu, az şekeri ve kırmızı pulbiberimizi ekleyip bir karıştıralım. Enson bulgurumuzu ilave edip tenceremizin kapağını kapatıp ocağın altını iyice kısalım. Yaklaşık 35-40 dakika ağır ateşte piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Kapağını hiç açmadan bir müddet buharının bitmesi için bekleyelim. Servis tabaklarımıza alıp afiyetle yiyelim.

Kapuska yemeğinin şifası;
 
1. Vucudun bağışıklı sistemine fayda sağlar.
2. Anne sütünü artırır.
3. Vucudda bakteri ve virüsleri yok etmektedir.
4. Mide ve bağırsaklara çok faydalıdır.
5. Kansere karşı koruyucudur.

11 yorum:

Heyyfi dedi ki...

Bayılırım kapuska yemeğine. Annem çok sık yapar. Ben hiç denemedim. Tarifinizi not ettim ve en kısa sürede yapacağım. Ellerinize sağlık. Teşekkür ederiz.

nevininyemekleri dedi ki...

Fuat bey cok sevdigim bir yemek nefis duruyor. Ellerinize saglik.

Debora de lucas dedi ki...

PUES SEGURO QUE ESTA MUY RICO,SALUDOS

Nati dedi ki...

Me parece una receta muy sana y rica. Un saludo.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Catarina Sá - A Cozinha da Kinhas dedi ki...

Bom dia! Tem muito bom aspecto!

beijinhos e bom fim de semana

gvarvakis dedi ki...

Merhaba!!!
Καλημέρα φίλε μου Fuat!!!
Τα φαγητά σου και οι δημιουργίες σου μου αρέσουν όλα πολύ.
Να σε έχει ο Θεός καλά και να φτιάχνεις όλα αυτά τα υπέροχα πράγματα.
Χαιρετισμούς από την Αθήνα

İlknur Şenel dedi ki...

Bol acılı da olursa bayılırım. Ellerinize sağlık.Hayırlı günler

PINAR dedi ki...

Elinize sağlık, çok iştah açıcı görünüyor.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Mijú dedi ki...

Un cereal bien interesante.
Un saludito