Kapuska
Malzemeler;Orta boy beyaz lahana,
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1 adet kırmızı yağ biberi
2 adet yeşil acısız biber,
5 adet domates
3 adet havuç
1 çay bardağı bulgur
1/2 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, az şeker, kırmızı pulbiber,
Yapılışı;
Beyaz lahanamızı ortadan ikiye bölelim. Düzgün bir şekilde doğrayalım.
Ben lahanamızdan biraz dolmalık yapraklar ayırdım. Kalanını ince bir şekilde doğradım.
Yemeği pişireceğimiz tencereye sıvıyağımızı koyalım. Üzerine iki adet kuru soğanımızı yemeklik doğrayıp. Kavurmaya başlayalım. Üzerine ince doğradığımız havuçlarımızı, biberlerimizi, salçamızı, ince doğradığımız domateslerimizi ekledikten sonra lahanalarımızıda koyup tencerenin kapağını kapatalım. Lahanalarımız diriliğini kaybettikten sonra 2 su bardağı sıcak su ilave edelim. Kaynamaya başladığında tuzunu, az şekeri ve kırmızı pulbiberimizi ekleyip bir karıştıralım. Enson bulgurumuzu ilave edip tenceremizin kapağını kapatıp ocağın altını iyice kısalım. Yaklaşık 35-40 dakika ağır ateşte piştikten sonra ocağın altını kapatalım. Kapağını hiç açmadan bir müddet buharının bitmesi için bekleyelim. Servis tabaklarımıza alıp afiyetle yiyelim.
Kapuska yemeğinin şifası;
1. Vucudun bağışıklı sistemine fayda sağlar.
2. Anne sütünü artırır.
3. Vucudda bakteri ve virüsleri yok etmektedir.
4. Mide ve bağırsaklara çok faydalıdır.
5. Kansere karşı koruyucudur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder