İzleyiciler

10 Ekim 2012 Çarşamba

Acı biberli domatesli kışlık sos

ACI BİBERLİ DOMATESLİ KIŞLIK SOS


Acı biberli domatesli kışlık sos yapımını tekrar yayınlıyorum. Sağolsun tüm arkadaşlarım ve dostlarım çok yoğun ilgi gösterdiler. Yaptığım bu sosun tüm malzemelerini bahçemden toplamıştım. Fakat bu sene bahçemde meyve çok oldu ama sebzelerimden fazla ürün alamadım.
Önce domateslerin kabuklarını soyduk
Robotta çekmek için domatesleri biraz doğradık

Robata çekip iyice parçaladık.

Bir bardak hakiki zeytinyağı. Gerçekten çok hakiki kaynanamın Bursa Orhangazide yetiştirdiği zeytin ağaçlarından topladığı zeytinlerin küçüklerinden yaptığı ve hersene gönderdiği zeytinyağı (Bende sağlık için her sabah aç karnına bir çay kaşığı içiyorum)

Büyükçe bir tencereye önce bir çay bardağı zeytinyağını ardından robota çekilmiş domatesleri koyuyoruz.
Maydanozları temizledik

Bir büyük baş sarmısağı soyup kabuklarında çıkardık.

Hepsini robottan geçirdik.Çok ince incede doğrayabilirdik ama robottan geçirmek daha kolay geldi.

Robottan çekilen maydanoz ve sarmısakları büyük tencereye domateslerin üzerine koyalım. 2 yemek kaşığı kalın tuz (kayatuzu), 1/2 çaybardağı kendi bahçemizden yaptığımız elma sirkesi koyup tencereyi ateşin üzerine koyalım. Aslında biz bu işlemi bahçemizde yaktığımız ateşin üzerinde yapıyorduk ama bugün hava çok rüzgarlı ve kapalı heran yağış gelebilir.

Domatesli, maydanozlu,sarmısaklı sos kaynamaya başladığında saplarından temizlenmiş yıkanmış biberlerimizi tencereye koyalım. Yaklaşık 15-20 dakika hepsini birlikte karıştıralım.

Önceden hazırladığımız kavanozlara sıcak sıcak doldurup ağızlarını sıkıca kapatıp kavanozları ters çevirelim.

Kapağı kapanan kavanozları bir örtü üzerine ters çevirelim. Ve hertarafını saralım. Kavanozlar soğuyana kadar (yaklaşık birgün) hiç dokunmayalım. Soğuduğunda kapakların içe batdığında işlem tamamdır.Kavanozlar tutmuştur. Kışın yemek üzere kilere kaldıralım.












18 yorum:

Derya Sezgin dedi ki...

Fuat Bey;

Eşinizin ve sizin ellerinize sağlık
harika olmuş sos...Afiyetle tüketin
sevgiler...

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Lezzetli Sanatlar dedi ki...

Ellerinize sağlık Fuat Bey, çok iştah açıcı ve lezzetli olmuş. Kışa hazırlamak lazım.
Ziyaretlerinize de teşekkürler.

siyahkuğu dedi ki...

Bunu bende yapmayı çok istiyorum, kısmetse hafta sonu googleden arattırdım siz çıktınız:) uzak yerde aramama gerek yokmuş komşuda varmış:))
eşinize ve size sevgiler.

Nilhan - Küçük Mucizem dedi ki...

eLİNİZE SAĞLIK. Ağız tadıyla yeyin inşallah.

mutfagabuyrun dedi ki...

afiyetle yemek nasip olsun inşallah.ellerinize sağlık.

Allah ne verdiyse dedi ki...

s.a. fuat bey iadeyi ziyarete geldim .ayni zamanda izlemeye aldim .sevgilerimi tesekkürlerimi ve dualarimi birakiyorum ellerinize saglik

anne eli gibi dedi ki...

ellerinize sağlık,afiyetle tüketin...

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar..

Beyaz Bezelye - Bugy dedi ki...

Ellerinize sağlık, Allah bereket versin bahçenizede. Annemin favori sosudur acı biberli domates

BİRİNCİSİN dedi ki...

Ellerinize sağlık,sağlık ve afiyetle tüketin.Saygılar..

Sadece Yemek dedi ki...

Elleriniza sağlık acı sevenler için harika bir tarif.Afiyet olsun...

Berna Sevim dedi ki...

Merhaba ; ellerine sağlık harika bu arada sanyorum bumeranga üye değilsin ? üye olmak istersen promosyon kodum T0EC2E89
Ayrıntılı bilgi için buraya bakabilirsin. http://bumhaber.hurriyet.com.tr/2012/08/bumerangdan-100-tl-kazan/
Ayrıca banada beklerim sevgiler..

http://www.seviminaskanasi.com/

Mijú dedi ki...

Me parece que has hecho un buen embotado :)
Un saludito

Vanilins dedi ki...

çok lezzetlidir eminim..Ellerinize sağlık afiyetle tükerin inşallah..

Nina Paim dedi ki...

Olá Adorei a tua receita de molho de pimentas. Aquí no Brasil fazemos diferente, coservas c/ vinagre e azeite, sal e alho, não levamos a cozer. Muito obrigada p/ Partilhar sua receita. Estou a seguir. Abraços Brasileiros, Nina

MAZES dedi ki...

buna benzer ben de yaptım,sadece kaynatmadım,keşke aklıma gelseydi sizin yaptıklarınıza bakmak,hele kavanozlar kaynatılmadan konserveleri çok severim.

oya taşkın dedi ki...

mrb ellerinize sağlık :) acaba ne kadar domatese ne kadar biber koydunuz öğrenebilirmiyim ?