Biftek sarma (ıspanaklı)
Biftek sarma (ıspanaklı)
Malzemeler;
6 adet dana biftek(iyice dövülmüş),
1 adet kırmızı yağ biber,
1 adet orta boy soğan
200 gr ıspanak,
2 diş sarmısak,
6 ince dilim kaşar peyniri,
1 yemek kaşığı domates salçası,
1 tatlı kaşığı un,
1 su bardağı su,
Yapılışı
Dana bifteklerimizi iyice dövüp biraz dinlendirelim. Soğanımızı ve sarmısağımızı ince doğrayalım. Hafif kavuralım kırmızı yağbiberimizide ince doğrayıp soğanımızın üzerine ilave edelim. En son ıspanağımızı doğrayıp ekleyelim. biraz daha kavuralım. Bifteğimizi tek tek tezgahımızın üzerinde açalım. İçerisine ıspanaklı iç harcımızdan koyalım üstene bir dilim kaşar peyniri koyup bifteğimizi iyice saralım. Açılmaması için kürdanla tutturalım. Biftek sarmalarımızı sıvı yağda alt üst kızartalım. Kızaran sarmaları borcama alıp üzerine bir bardak suda erittiğimiz un ve salçayı gezdirip önceden ısıtılmış fırına verelim. Biftekler piştiğinde fırından çıkaralım. Servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.
Biftek sarma (ıspanaklı)'nın şifası;
01. Kan yapıcıdır.
02. Vucud direncini artırır.
03. İdrar söktürücüdür.
04. Gözlere faydalıdır.
05. Anne sütünü artırır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder