İzleyiciler

1 Kasım 2012 Perşembe

Patatesli hamsi buğulama

Patatesli hamsi buğulama

Malzemeler;

1000 gr. hamsi
5 adet patates
4 adet orta boy soğan
2 adet limon
1/2 demet maydanoz
2 diş sarımsak
20 gr. domates salçası
100 gr sıvıyağ
Tuz
Yeteri kadar su

Yapılışı;

Hamsilerin kılçıklarını çıkaralım. Bir süzgece koyup üzerine tuz serpelim. Elimizle karıştıralım. Bir limonun suyunu hamsilerin üzerinde gezdirelim. Patateslerimizi halka halka kesip bir tepsinin altına dizelim. Üzerine yarım ay doğranmış soğanı dizelim. Soğanın üzerine hamsilerimizi düzelim. Sarımsaklarımızı ve ince kıyılmış maydanozumuzu yine ince dilimlenmiş limonumuzu ilave edelim. En üstte tekrar patateslerimizi dizelim. Birbuçuk bardak sıcak suda salçamızı eritelim ve tepsimizin üzerine dökelim. tuzumuzuda ekleyip önceden ısıtılmış fırında hamsiler pişene kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağına alalım afiyetle yiyelim.

Hamsi buğulamanın şifası;

1. Kolesterolü düşürür.
2. Damar tıkanıklığına, kalp krizi ve felç riskini düşürür.
3. Kalp hastaları haftada 3-4 porsiyon tüketmelidir.
4. Gözlerin görme gücünü artırır.

21 yorum:

nevininyemekleri dedi ki...

Cok guzel olur. Harika duruyor. Hamsinin her Turlusu lezzetlidir. Ellerinize saglik.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Derya Sezgin dedi ki...

Fuat Bey;

Bir Karadeniz kızı olarak bayılırım
ellerinize sağlık,sevgiler...

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Hic denmedim nefis tir eminim hamsiyi cok seviyoruz ellerinize emklerinize saglik.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

PAPATYA PRENSES dedi ki...

yanına bol salatayla ne güzel yenir..

ellerinize emeklerinize sağılk..

Allah ne verdiyse dedi ki...

agzim acik bakiyorum öylece fuat bey masAllah .sifa olsun yiyenlere
selam ve dua ile

Yaseminin Mutfağından dedi ki...

enfes görünüyor elinize sağlık

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Mutluluklar Sokağı dedi ki...

KIZIMIN OKULDAN GELMESİ YAKLAŞTI BALIK MI İSTESEM ACABA AFİYETLER OLSUN KARDEŞİM...

Manu CatMan dedi ki...

Wonderful!! Thanks...
Regards

Misketlimonu Hülya Aydoğan dedi ki...

Ellerize sağlık Fuat Bey, balık sezonu açıldı ne güzel. Harika olmuş hamsiler..

ilhan dedi ki...

Fırınımı değiştirdiğim zaman yapmak üzere not aldım. Öyle kör bir fırın ki çiğden patatesin pişmesi mümkün değil. Süper gözüküyor, ellerinize sağlık.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Candy dedi ki...

Много вкусна рецепта! Уникална! Браво! Поздрави!

Dostbahcesindenlezzetler dedi ki...

Cok guzel bir tarif, ama hamsi yok buralarda:( siz en iyisi bir tabakta benim icin koyun masaniza:) Ellerinize saglik diyorum.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

siyahkuğu dedi ki...

Ellerinize sağlık , afiyetler olsun
hayırlı akşamlar.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.

Hatice Mutfakta dedi ki...

Bayılırım hamsiye. nefis olmuş..