İzleyiciler

28 Aralık 2010 Salı

SARMISAK SOSLU KAVURMA

SARMISAK SOSLU KAVURMA
Malzemeler

1000 gr. dana kuşbaşı
30 gr. tereyağı
50 gr. yoğurt
4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı sirke
Tuz, karabiber, pulbiber
2 bardak etsuyu

Yapılışı

Kuşbaşı etimizi düdüklü tenceremize yağ ve su koymadan koyalım ve etler suyunu bırakıp tekrar
çekene kadar pişirelim. Daha sonra normal bir tencereye aktarıp üzerine sıcak su ekleyip etler yumuşuyana
kadar kısık ateşte pişirelim. Etler piştiğinde delikli kepçe ile etleri çıkarıp kalan etsuyuna ezilmiş sarmısakları, sirkeyi, tuzu, karabiberi ve yoğurdu ekleyip sarmısaklı sosumuzu elde edelim. Hazırladığımız bu sosu servis tabağına aldığımız etlerin üzerine gezdirelim. Tereyağında kızdırdığımız kırmızı pulbiberini de en üstte gezdirip afiyetle yiyelim.(Ben bayat ekmekleri küçük dilimleyip servis tabağının altına koydum nefis oldu.)

SARMISAK SOSLU KAVURMANIN ŞİFASI

1. İştah açıcıdır.
2. Gut ve mafsal iltihabında faydalıdır.
3. Mide gazında faydalıdır.
4. Kabızlığa iyi gelir.

9 yorum:

HATİCE dedi ki...

fuat bey sizinde ellerinize sağlık harika görünüyor sarımsaklı ne olursa yerim süper iştah açar sarımsak eminim kavurmaya da yakışmıştır...

tadınadoyamadım-dilek dedi ki...

Ellerinize sağlık
Sarımsak şifa kaynağı

Eylem dedi ki...

içinde et olan her türlü yemek tercihimdir.ellerinize saglık.

Eylem dedi ki...

içinde et olan her türlü yemek tercihimdir.ellerinize saglık.

emel (domatessepeti) dedi ki...

ellerinize sağlık fuat bey çok sağlıklı bi yemek olmuş...

Gülcan dedi ki...

sağlıklı bir yemek olmuş elinize sağlık.

narcicegirengi dedi ki...

SArimsak ve et cok yakisiyor. ellerinzie saglik.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize emeklerinize saglik nefis bir lezlet afiyetler olsun.

Bayram Kombesi dedi ki...

Ellerinize sglik Fuat bey cok guzel gorunuyor.