İzleyiciler

29 Aralık 2010 Çarşamba

MAHLEPLİ KURABİYE(ZEYTİNLİ)

MAHLEPLİ ZEYTİNLİ KURABİYE
Malzemeler

4  su bardağı un
3 yemek kaşığı tereyağı(yumuşamış)
1 su bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1/2 çay bardağı zeytin (çekirdeği çıkarılmış)
1 paket kabartma tozu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı mahlep
Tuz, susam, çörekotu
Yapılışı

Hamur yoğurma kabımıza  unumuzu, yumuşamış tereyağımızı, yoğurdumuzu, sıvı yağımızı, 1 adet yumurtamızı tuz, mahlep ve kabartma tozumuzuda ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzu tezgah üzerinde  açalım. Kare kare keselim karelerin
üzerine kalan yumurtamızın beyazını(sarısı üzerlerine sürülecek) sürelim. Çekirdeklerini çıkardığımız zeytinlerden 2-3 adet karelerin ortalarına koyup üçgen katlayalım. Yumurta sarısını sürüp susam ve çörek otu serpip önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.

MAHLEPLİ ZEYTİNLİ KURABİYENİN ŞİFASI

01. Kemik rahatsızlığına fayda sağlar.
02. İştah açar.
03. Mide hastalıklarına iyi gelir.
04. Kişinin kendini mutlu hissetmesini sağlar.

7 yorum:

sevda dedi ki...

mahlepin tadını çok severim.ellerinize sağlık.saygılar.

Şule İle Egeli Tatlar dedi ki...

Mahlepli herşeyi çok severim , ellerinize sağlık:)

Meliha Çalışkan dedi ki...

Miss gibi mahlep kokusuyla,sıcak sıcak nefis olur.
Ellerine sağlık
Sevgiler.

senemcabuk dedi ki...

Elinize sağlık bayılırım mahlep'e

Federica dedi ki...

che sfiziosi!!!!!!!complimenti!!
ciao!

Çilekli Mutfak dedi ki...

bloğumda mim var,kabul ederseniz buyrun :)

Gülcan dedi ki...

elinize sağlık çok lezzetli görünüyor.