İzleyiciler

9 Aralık 2010 Perşembe

ETLİ KURU FASULYE

ETLİ KURU FASULYE

Malzemeler

300 gr. dana kuşbaşı  et
2 su bardağı kuru fasulye (bir gece önceden ıslatılmış)
1 yemek kaşığı  domates salçası
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağ
Tuz,

Yapılışı

Tenceremize tereyağını koyup yemeklik doğradığımız soğanları hafif pembeleşene kadar kavuralım. Kuşbaşı etlerimizi ileve edelim. etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim. Salçamızı ve fasulyelerimizi koyup tuzumuzu atıp üzerini biraz geçecek kadar su ekleyip karıştıralım. Kısık ateşte fasulyeler yumuşayana kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.

ETLİ KURU FASULYENİN ŞİFASI

01. Vücudu kuvvetlendirir.
02. İştah açar, mideyi kuvvetlendirir.
03. Bağırsakları yumuşatır, bol idrar söktürür.
04. Anne sütünü artırır.
05. Erkek sağlığına faydalıdır.

15 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık fuat bey milli yemeğimizi çok güzel sunmuşsunuz.

nazmiye dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor,sevmeyen yoktur herhalde.

sevda deniz dedi ki...

kuru fasulye ve pilav.ayrılmaz ikili.çok güzel sunmuşsunuz.ellerinize sağlık.

FİLİZ'CE LEZZETLER dedi ki...

kuru fasulye ve pilav daha ne olsun..ellerinize sağlık,,,dolma ve domates yemeğindede gözüm kalmadı değil hani:))sevgilerimle..kolay gelsin.

Begonvilli Ev dedi ki...

Türk Mutfağı'nın en yakışan ikilisi. Turşu da eşlik ederse muhteşem üçlü oluyorlar:)Ellerinize sağlık.

Angie dedi ki...

Muy buenos y sanos esos frijoles. Un saludo!

Miskokulu Lezzetler dedi ki...

Çok sevdiğim bir kış yemeği pilav turşu ikilisi ile de nefis oluyor emeklerinize sağlık...

Catarina - ReceitaseSaboresdoMundo dedi ki...

Ficaram com um aspecto delicioso,
esses feijões. Gosto muito
deste tipo de refeição.
Saudações

Federica dedi ki...

un piatto unico buonissimo! complimenti!!!ciao!

Özgen dedi ki...

Merhaba elinize sağlık,
En sevdiğim kış yemeğidir.Pilavla nasıl da güzel olur...

Lory B. dedi ki...

Ciao!!! Una bella ricetta ricca di sapore!!!!!
A presto!!!!!!

Eylem dedi ki...

ellerinize saglık fuat bey.

Tümay Öztürk dedi ki...

Geçen gün bende yayınladım etli kuru fasülye. Gerçekten çok lezzetli. Hele de yanında pilav ve de turşu ile. Ellerine sağlık:)

papatya68 dedi ki...

Fuat bey pilav üstü kuru yanında kuru soğan ve turşu bir bardak da ayran eşlemesini sevmeyen pek kimse tanımıyorum bizlerde çok sevenlerdeniz elinize sağlık harika görünüyor
fasulye de ispir mi ne?:)
afiyetle

Adsız dedi ki...

Ellerinize saglık ..!
Eti ayrı pişirip sonra soğana ilave etmek olmazmı acaba ???
Çünkü ete salça katıldığı zaman pişmesi daha çok zaman alıyor ...
Lütfen bu konuda fikrinizi YAZIN
~ Sevgiler kardeş Türkiye'ye ~