İzleyiciler

26 Ağustos 2010 Perşembe

TEPSİ KEBABI


TEPSİ KEBABI
Malzemeler

1 kg kuşbaşı et
2 adet patlıcan
3 adet domates
1 adet kırmızı yağbiber
2 adet yeşil biber
2 adet patates
2 adet orta boy kuru soğan
1/2 demet maydanoz
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz, kekik, karabiber, kırmızıpul biber

Yapılışı

Etimizi bir gün önceden çok az sıvıyağ ve baharatlarımız ile harmanlayarak dinlendirelim. Tepsimizin en altına soğanımızı iri doğrayarak yerleştirelim. Sonra etlerimizi yerleştirelim. Daha sonra tüm sebzelerimizi biraz iri doğrayarak sıra sıra etlerimizin üzerine yerleştirelim. En üstüne tereyağımızı ve biraz daha baharat ekleyelim. Önce orta ateşteki fırınımıza verelim. Sebzeler diriliklerini kaybettiğinde kısık ateşte etler yumuşuyana kadar pişirelim.(Kesinlikle su eklemiyoruz kendi suları ile pişiyor) Piştiğinde servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

TEPSİ KEBABININ ŞİFASI

01. Enerji verir. Vücuda kuvvet sağlar.
02. Kabızlığa iyi gelir.
03. İdrar söktürür.
04. Anne sütünü artırır.
05. İştah açar, vucud yorgunluğunu alır.

15 yorum:

Birsel ve İrem dedi ki...

Pratik ve nefis bir yemek, ellerinize sağlık. Afiyet olsun.

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık.şifalı olsun

derya dedi ki...

Fuat Bey;
Ziyaretinize çokkk sevindim yemeği
niz her zamanki gibi çok leziz elle
rinize sağlık.Bereketli iftarlar sevgiler...

tatesal dedi ki...

Tepsi kebabı enfes görünüyor,ellerinize sağlık...

Mahperi dedi ki...

Çok güzel bir görüntü. Eminim çok da lezzetlidir. Ellerinize sağlık

tatlilar gülcandan dedi ki...

Ellerinize emeklerinize saglik güzel hayirli iftarlar diliyorum afiyet 0lsun.

nesrin dedi ki...

Fuat bey, esinizin ellerine saglik. Dogadan gelen her üründe bir sifa vardir, yeterki biz bunu almasini bilelim. Ziyaretleriniz ve yorumlariniz icin tesekkür ederim. Hayirli cumalar...

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ediyorum. Çok sağolun.

Saygılarımla.

SERAP dedi ki...

Fuat bey güzel yorumunuz icin tesekkürler.
Ben hic tepsi kebabi yapmadim.Bir gün önceden marine edilmeside güzel bir sey.
Siz acaba hangi eti kullandiniz?
Sevgiler selamlar

gökyüzününelleri.blogspot.com dedi ki...

harika görünüyor ellerinize sağlık

Adsız dedi ki...

enfes olmuş, elinize sağlık.

Adsız dedi ki...

tarif süper,önce etin bir gce dinlendirilmesi iyi fikir.on numara bir tarif.

birdilimdus dedi ki...

Fuat Bey iade-i ziyarete geldim blogunuzu çok beğendim yemekleriniz şifalı olsun.

Sevgiler,
Evren

GÜL'ÜN MUTFAĞI dedi ki...

Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için çok teşekkürler. Kebabın usta elinden çıktığı belli ellerinize sağlık misafirlerimize ikram edebilecğimiz nefis bir yemek hayırlı günler

yemekbiraşk dedi ki...

merhabalar o kadar lezzetli gözüküyorki ekmeği bana bana yemek lazım :)
sevgiler..