PATLICAN SALATASI(ODUN ATEŞİNDE KÖZLENMİŞ)
Malzemeler2 adet patlıcan
2 adet domates
2-3 adet sivri biber
1/2 demet maydanoz
1/2 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Yapılışı
Patlıcanları odun ateşinde közleyelim. Kabuklarını soyup ince ince doğrayalım. Domateslerin kabuklarını soyup, biber ve maydanozları ince ince doğrayıp patlıcanlara ilave edelim. Tuzun ekleyip servis tabağımıza alalım. Üzerine zeytinyağımızı gezdirip afiyetle yiyelim.
PATLICAN SALATASININ ŞİFASI
01. Böbrekleri kuvvetlendirir, idrar söktürür.
02. Vücuttaki fazla suyu dışarı atar. Kilo vermeye yardımcı olur.
03. Şeker hastaları, patlıcan salatasından çok fayda görür.
04. Kansızlığa iyi gelir.Kanı arttırır.
(Uzmanlara göre, patlıcan, en sağlıklı olarak kül veya ocakta pişirilip kabukları soyulmalı ve ince kıyılmalı.)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder