İzleyiciler

5 Temmuz 2010 Pazartesi

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE


MAHLEPLİ TUZLU KURABİYE

Malzemeler

200 gr. tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış)
1 adet yumurta sarısı(üzeri için)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma Tozu
Alabildiği kadar un(5 su bardağı)
Çörek otu

Yapılışı

Yoğurma kabımıza sıvıyağımızı, yumuşamış tereyağımızı, yoğurdumuzu koyup elimizle karıştırarak şeker,tuz,mahlep ve kabartma tozumuzu ekleyip, yumuşak bir hamur elde edene kadar unumuzu koyup yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzun üzerine ıslak bir bez örterek 10-15 dakika dinlendirelim. Dinlenen hamurumuzdan parçalar koparıp tezgah üzerinde yuvarlayarak istediğimiz şekli verelim.
(ben çift burgu şekli verdim) Üzerlerine yumurta sarısı sürelim. Çörek otu serpip önceden ısınmış fırınımızda üzerleri kızarana kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabaklarımıza alıp afiyetle yiyelim.

MAHLEPLİ TUZLU KURABİYENİN ŞİFASI

01. İshale karşı faydalıdır.
02. Vücuda dinçlik verir.

7 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Çok nefis çayın yanına nefis olur. Elinize sağlık

Adsız dedi ki...

Neredeyse hergün yeni ve değişik tarifler ekliyorsunuz. KUrabiyeler zaten enfes gözüküyor. Tüm ailenizin ellerine yüreklerine sağlık. Bloglarınızın hepsi çok güzel konulu ve huzur dolu. Güzel paylaşımlar. Allah razı olsun.

Adsız dedi ki...

wonderful and delicious

Adsız dedi ki...

Her gün yeni ve değişik tarifler. KUrabiye zaten enfes gözüküyor. Tüm ailenizin ellerine yüreklerine sağlık. Güzel paylaşımlar.

çeşnici Handan dedi ki...

Ellerinize sağlık. Farklı ve çok güzel olmuş.

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık fuat bey çok severim mahlepli kurabiyeyi.nefis görünüyor

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim.

Saygılar.