KARADUTLU ISLAK KEK
Malzemeler4 adet yumurta
2 su bardağı tozşeker
1 su bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı karadut şurubu
2 yemek kaşığı mısır nişastası
1 çay bardağı iri çekilmiş ceviz
Alabildiği kadar un.
Yapılışı
Yumurtaları kıralım. Şeker, sıvıyağ, yoğurt, vanilya ile iyice çırpalım. Unumuzu ilave edelim. En son kabartma tozumuzu ekleyip bir iki daha karıştıralım. Borcamımızı yağlayıp kek hamurumuzu dökelim. Üzerine çekilmiş cevizimizi serpip önceden ısıtılmış fırında üzeri kabarıp kızarana kadar pişirelim. Ayrı bir kabda karadut şurubumuzu koyalım kısık ateşte mısır nişastamızı ekleyip yavaş yavaş karıştıralım. Hafif koyulaşmaya başladığında ateşten indirelim. (Şekerli sevenler şekerini kontrol edip şeker ilave edebilirler. Ben ilave etmedim.) Fırından çıkan kekimizin üzerine sıcak sıcak döküp iyice çekmesini bekleyelim. Soğuduğunda dilimleyip servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.
KARADUTLU ISLAK KEKİN ŞİFASI
01. Anne sütünü artırır
02. Vücut direncin artırır. Vücuda kuvvet verir.
03. Uykusuzluğa iyi gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder