İzleyiciler

7 Temmuz 2010 Çarşamba

TEREYAĞINDA MISIR UNLU PATLICAN


TEREYAĞINDA MISIR UNLU PATLICAN

Malzemeler

4 adet  patlıcan
1 su bardağı mısır unu
Tuz

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyalım. Tepe kısmını kesmeden dörde keselim. Tuzlu suda haşlayalım. Patlıcanlar dağılmadan pişince sıcak sudan alarak süzdürelim. Süzülmüş patlıcanları mısır ununa yatıralım. Her tarafını bulayarak tereyağda  kızartalım.Sıcak sıcak servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
 
TEREYAĞINDA MISIR UNLU PATLICANIN ŞİFASI
 
01. Kansızlığı giderir.
02. Sinirleri yatıştırır.
03. İdrar söktürür.
04. Kilo vermeye yardımcı olur.

9 yorum:

NarincE dedi ki...

Patlıcan olur da lezzetli olmaz mı? Ellerinize sağlk.

umutluhayat dedi ki...

çok ilginç ve çok güzel bir tarif ellerinize sağlık fuat bey

çeşnici Handan dedi ki...

Ellerinize sağlık.

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim.

Saygılar.

Elvan dedi ki...

Hem tereyağında hem de kilo vermeye yardımcı öyle mi?? Süpermiş... Ellerinize sağlık.

Fuat Gencal dedi ki...

Hakiki tereyağ kilo aldırmaz. Hatta vücudda birikmiş yağların yanmasına sebeb olur.

Teşekkür ederim.

Saygılar.

Eliana Pessoa dedi ki...

çok ilginç ve çok güzel bir tarif ellerinize sağlık fuat bey

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim.

Saygılar.

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

annem bunu trabzon tavasına koyup yapıyor.patlıcanları haşlıyor.soğanda doğruyor mısır unu ile harmanlayıp tavada alt üst kızartıyor.çok lezzetli bişey.elinize sağlık.