DALINDAN KARADUT ŞURUBU
Sağlık ve gençlik kaynağı olan bu şurubu kanserden korunmak için mutlaka tüketmelisiniz
1 kg. karadut
5 Su bardağı şeker
1/2 adet limon suyu
Yapılışı
Karadutlarımızı dalından toplayalım. Bol su ile yıkayalım bir süzgece koyalım. Geniş bir tencerede veya meyve sıkacağında (Ben tencerede elle yaptım.) ezelim. Ezilen karadutları temiz bir tülbentten geçirerek sadece posası kalana kadar iyice süzelim. Çıkan karadut suyuna şekerimizi ilave edip kısık ateş üzerinde 5-6 dakika kaynatalım. Kaynayan şuruba limon suyunuda ekleyip biraz daha kaynadıktan sonra ateşten alalım. Soğuduktan sonra şişelere koyup serin bir yerde veya buz dolabında saklayalım. Arzu edildiği zaman beşte bir şurup olmak üzere suyla karıştırarak afiyetle içelim.
DALINDAN KARADUT ŞURUBUNUN ŞİFASI
01. Halsizliği, aşırı yorgunluğu giderir.
02. Ağız ve boğaz enfeksiyonlarına tavsiye edilir.
03. Kanı temizler anemi hastalarına tavsiye edilir.
04. Kan basıncını düşürür.
05. Sindirim sistemi kronik hastalığına faydalı.
06. Mide salgılarını arttırır.
07. Sindirimi sistemini düzenler.
08. Saçların ve dişlerin güçlenmesini sağlar.
09. Kronik gastrit ve hepatit tedavisinde kullanılabilir.
10. Uykusuzluğa iyi gelir.
Prof. Dr. Erkan Topuz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder