İzleyiciler

27 Haziran 2010 Pazar

MUHALLEBİLİ KEK


MUHALLEBİLİ KEK
KIZIMIN KEKİ
Malzemeler


1 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
3 yumurta
1/2 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un

Muhallebisi için

1 litre süt
2 çorba kaşığı nişasta(tepeleme dolu)
2 çorba kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
5 çorba kaşığı şeker
1 limon kabuğu rendesi

Yapılışı

Yumurtalarımızı kıralım  şekeri üzerine ekleyip iyice çırpalım.Yoğurt, sıvıyağ, Un ve kabartma tozunu ilave edip biraz daha karıştırdıktan sonra altı yağlanmış fırın tepsisine boşaltalım önceden ısıtılmış fırında kekimizi  pişirelim. Kekimiz pişerken süt, nişasta, un, limon kabuğu rendesi ve şekeri bir tencereye koyup kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim. Piştiğinde tereyağımızı koyup iyice karıştıralım. Pişen kekimizi enine ortadan ikiye kesip arasına hazırladığımız muhallebiyi döküp düzeltelim. Muhallebinin üzerine mevsimine göre meyve dilimi dizip (ben muzlu seviyorum) kestiğimiz kek parçasını üzerine kapatalım. En üstüne pudra şekeri serpip muhallebisi iyice soğuduğunda dilimleyip servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

MUHALLEBİLİ KEKİN ŞİFASI

01. Anne sütünü artırır.
02. Bağırsaklara iri gelir.

8 yorum:

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Kızınız eline sağlık paylaşımınız içinde teşekkürler. Yeni şablonunuz hayırlı olsun. Çok güzel olmuş. İyi hafta sonları

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Sağolun.

Saygılar.

STİL SAHİBİ BAYANLAR dedi ki...

güzel bir tarif olmuş teşekkürler

alizafersapci dedi ki...

Farklı bir bloğunuz var, profilinizdeki sözleri de çok samimi buldum, ayrıca özlü söz seçimleriniz de çok iyi. Bu günkü sözü izninizle aldım. Teşekkürler, selamlar.

Banu dedi ki...

ellerinize sağlık nefis görünüyor alman pastasını aratmayacak bir kek olmuş bende muzlu severim:)) afiyet olsun size... selamlar...

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Çok sağolun.

Saygılarımla.

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Fuat bey,
Kızınızın ellerine sağlık, kek nefis görünüyor.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.

Saygılar.