MISIRUNLU PEKMEZLİ KEK
3 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı mısırunu
2 su bardağı un
1 paket kabartmatozu
1 paket vanilya
1/2 çay bardağı üzüm pekmezi
Yapılışı
Yumurtaları kıralım toz şekerle birlikte iyice çırpalım. Üzerine yoğurt,sıvıyağ, vanilya, un ve mısır ununu koyup hepsini birlikte karıştıralım. En son olarak kabartma tozunu ekleyip biraz daha karıştırdıktan sonra altı yağlanmış bor cama döküp üzerine pekmezimizi gezdirelim. Önceden ısıtılmış fırında pişirelim. Piştiğinde servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.
MISIRUNLU PEKMEZLİ KEKİN ŞİFASI
01. Anne sütünü artırır.
02. İshale karşı faydalıdır.
03. Böbrekleri çalıştırır, idrar söktürür.
04. Bağırsak fonsiyonlarını düzenler.
(Arifenin Hobileri bloğunda gördüğüm ve çok beğendiğim tarif)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder