İzleyiciler

31 Mayıs 2010 Pazartesi

VİŞNE REÇELİ


VİŞNE REÇELİ
Malzemeler

1 kg. vişne
1 kg. toz şeker
1/2 adet limon suyu

Yapılışı

Vişneleri tenceremize koyup üzerine şekerin tamamını boşaltıp kapağını kapatalım. Bir gece bekletelim. Kısık ateşte pişirmeye başlayalım.(Ben bakır tencerede pişirdim.) Üzerinde oluşmaya başlayan köpüğü alalım. Vişnelerimiz pişene kadar oluşan köpükleri devamlı alalım. Limon suyunu ekleyelim. Kıvamını kontrol edelim. Sulu olmayıp koyu bir kıvam aldığında ateşden indirelim. Kavonazlara dolduralım. Soğuduğunda afiyetle yiyelim.

VİŞNE REÇELİNİN ŞİFASI

01. Kas ağrılarında ağrıyı azaltıcı bir etkisi vardır.
02. Gut hastalığına iyi gelir.
03. Zeka açıcı etkisi vardır.
04. Kanser ve kalp hastalıklarının oluşumunu engeller.

4 yorum:

Eylem dedi ki...

vişneler daha bizim buralarda ucuzlamadı.ucuzlasın hemen yapacagım.ellerinize saglık.

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim. Sağolun.

Saygılar.

Eliana Pessoa dedi ki...

LINDAS ROSAS!
SOBREMESA DELICIOSA!

Saygılar.

umutluhayat dedi ki...

çok sevdiğim reçellerden biridir.onun o mayhoş tadına bayılırım.ellerinize sağlık