BULGURLU YAPRAK AŞI


BULGURLU YAPRAK AŞI
(Tarif bana ait çok leziz ve şifalı bir yemek. Her ilkbaharda bir iki kez yapıp çocuklarıma yedirdiğim. Severek tükettiğimiz bir çok faydası olan bir tarif)
Malzemeler

3 adet siyah dut yaprağı,3 adet beyaz dut yaprağı,3 adet siyah üzüm yaprağı,3 adet beyaz üzüm yaprağı
3 adet kiraz yaprağı,3 adet ayva yaprağı,3 adet muşmula yaprağı,2 adet orta boy kuru soğan
3 dal taze soğan,7-8 dal maydanoz,7-8 yaprak taze nane,3-4 yaprak damar otu,3-4 yaprak ebegömeci
3-4 dal dereotu,2 su bardağı kalın bulgur,3 yemek kaşığı tereyağ,Tuz,Yeteri kadar sıcak su

Yapılışı
Tencerede tereyağını eritelim. Kuru soğanımızı ince doğrayalım. Pembeleşene kadar kavuralım. Tüm yapraklarımızı çok ince doğrayalım. Tenceremize alalım. iyice kavuralım. Bulgurumuzu ekleyelim. Biraz daha kavurduktan sonra tuzunu ve sıcak suyunu ilave edelim. Bulgurumuz piştiğinde ateşten indirelim. Servis yaparken üzerine sarmısaklı yoğurt ve tereyağda kızdırılmış pul biber serpelim. Afiyetle yiyelim.

BULGURLU YAPRAK AŞININ ŞİFASI

01. Çok besleyicidir.
02. İdrar boşaltmaya yardımcıdır.
03. Kan yapıcıdır.
04. Anne sütünü artırır.

Hiç yorum yok: