İzleyiciler

18 Mayıs 2010 Salı

SOĞANLI PİLAV


SOĞANLI PİLAV
        Malzemeler

        3 yemek kaşığı tereyağ
        1 adet orta boy soğan
        2 su bardağı pirinç
        2 adet domates
        2 yemek kaşığı sıvıyağ
        1/2 demet maydanoz
        Tuz, kuş üzümü ve karabiber
        Yeteri kadar su

        Yapılışı

        Tereyağını eritelim. Üzerine sıvıyağı ve ince doğranmış soğanları koyup soğanlar pembeleşene kadar kavuralım. Kabukları soyulmuş ve çok ince doğranmış domates ve maydanozumuzu  ilave edip Domatesler suyunu salıp çekene kadar karıştıralım. Pirincimizi koyalım. Biraz daha kavuralım. Tuzunu, kuş üzümünü ve  karabiberini ekleyip üzerine 2 bardak kaynamış su  ilave edip hepsini karıştıralım. Pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirelim. Pilavımızın üzerini sarıp biraz dinlendirelim. Servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim. (Bu pilavda pirinçler biraz diri olursa çok daha leziz oluyor.)

        SOĞANLI PİLAVIN ŞİFASI

        01. Anne sütünü artırır.
        02. İdrar söktürür.
        03. Vücuda enerji verir ve vücudu kuvvetlendirir.
        04. Yüksek tansiyonu düşürür.
        05. Hazmı kolaylaştırır.
        06. Vücuttaki fazla suyu çekerek vücudun toksit maddeleri uzaklaştırmasına yardımcı olur.
        07. İshali  keser.

15 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık pilav benim vazgeçemediklerim arasındadır.çokta şi,falıdır.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Çok sağolun.

Saygılar.

judy dedi ki...

Arata tare apetisant!!!Felicitari!!!

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Çok sağolun.

Saygılar.

yetur dedi ki...

ellerinize sağlık.türk mutfağının en klasik lezzetidir pilav.nefis görünüyor.güzel bir gün diliyorum.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Sağolun.

Saygılar.

Eylem dedi ki...

ben hep degişik pilav tarifleri ararım bizmkiler bayılır öünkü.buda degişik olmuş.ellerinize saglık.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Sağolun.

Saygılar.

papatya68 dedi ki...

oldukca lezzetli bir pilav olmuş soğan kuş üzümü denemeye değer elinize sağlık tarif ve bilgiler için teşekkürler Fuat bey sağlıkla kalın

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim. Sağolun.

Saygılar.

papatya68 dedi ki...

Hobidünyam woman forum tarafından düzenlenen yemek etkinliklerinin 4. sü PASTALAR VE KEKLER etkinliğine ben yani PAPATYA68 ev sahibeliği yapacağım 15 MAYIS İLE 15 HAZİRAN arasında yapılacak olan etkinliğimize katılmak için pastanızı veya kekinizi yapıp resmiyle birlikte tarifinizi sahrayolu@gmail.com adresime göndermeniz ve bloglarınızda yayınlamanız yeterli olacak bloğu olmayan arkadaşlar da mail atarak isimlerini de belirterek katılabilirler hepinizi bekliyoruz:)


Ayrıca her ay için yeni bir konu ile etkinliklerimiz devam edecektir TEMMUZ VE AĞUSTOS ayları tatil nedeniyle etkinlik olmayacak diğer aylarda devam edecektir eğer sizde bu etkinliklere ev sahibeliği yapmak isterseniz sahrayolu@gmail.com a mail atmanız yeterli sırasıyla değerlendirip sizlere hangi ay ev sahibesi olacağınızı ve etkinlik konusunu bildireceğiz başvurularınızı da bekliyoruz.
hobidünyam woman forum adına papatya68.blogspot.com

Muhterem'le Afiyetle dedi ki...

Fuat Bey,
Ellerinize sağlık, soğanlı pilav nefis görünüyor.
Biz ailece soğanı çok severiz özellikle iri doğranmış, sote yapılmış olanı çok severek tüketiriz.
Arpacık soğanla pilav yaptım ama bu şekilde doğrayarak hiç denemedim.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Gerçekten soğan apayrı bir lezzet veriyor.

Saygılar.

Niloş dedi ki...

Pilav evlerimizde en çok yenen yemeklerden biri. Pilava çoğu insan yardımcı yemek gözüyle bakar ama pilav, çeşitlemeleri ile başlı başına bir yemektir. Ellerinize sağlık........

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim. Çok sağolun.

Saygılar.