İzleyiciler

22 Mayıs 2010 Cumartesi

KIYMALI FIRIN MAKARNA

KIYMALI FIRIN MAKARNA

Malzemeler
1 paket düdük makarna
1 su bardağı süt
3 adet yumurta
60 gr. sıvıyağ
300 gr. yağsız dana kıyma
1 adet küçük boy soğan
20 gr. tereyağ
150 gr rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Yapılışı
Tencerede kaynayan suya tuz atalım ve makarnamızı diri bir biçimde pişirelim. Ateşten alalım soğuk su ile şoklayıp süzelim. Derin bir kaba sütü, sıvıyağı ve yumurtaları kıralım ve el blenderi ile iyice çırpalım. Çırpılan bu karışımı makarnamızın üzerine döküp hep birlikte iyice karıştıralım. Bir tavada tereyağını eritelim çok ince kıydığımız soğanı ve kıymayı kavuralım. Tuz ve karabiberide ekleyip kavurmaya devam edelim. Bir derin tepsi yada bir borcama makarnamızın önce yarısını koyup borcamın her tarafına yayalım. Üzerine hazırladığımız kıymamızı serelim ve her tarafına yayılmasını sağlayalım. Kalan makarnayıda bunun üzerine serip yine aynı şekilde yayalım. Rendelenmiş kaşar peynirimizide en üste yayalım.Önceden ısıtılmış fırına verelim. Üstü kızardığında Fırından çıkarıp dilimleyelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

KIYMALI FIRIN MAKARNANIN ŞİFASI
1. Mutluluk hormonu salgılatır. Kişinin rahatlamasına yardımcı olur.
2. Enerji verir. Kuvvetlendirir.
3. Besleyicidir.

Hiç yorum yok: