ISPANAKLI TAVUKLU BÖREK
Malzemeler
500 gr ıspanak (hafif haşlanmış,sıkılmış)
2 adet tavuk göğsü(haşlanmış)
4 yumurta
5 adet hazır yufka
1 adet orta boy soğan
3 kaşık tereyağ
3 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
Tuz, karabiber
Yapılışı
Süt, sıvıyağ, tuz ve 3 yumurtayı çukurca bir kabda iyice çırpalım. Fırın tepsisinin altını yağlayalım. Yufkalardan birinin bütün bir şekilde tepsinin altına yayalım. Üzerine sütlü karışımdan serpelim. Diğer yufkayı dörde bölüp sütlü karışım içerisinde biraz beklettikten sonra fırın tepsisine dizelim. Ispanaklarımızı ince ince doğrayalım. haşlanmış tavuğumuzu ince ince didelim. tereyağımızda önce soğanımızı pembeleşene kadar kavuralım. Üzerine ıspanaklarımızı ve tavuk etlerimizi koyup hepsini birlikte kavuralım. Karabiberimizi ilave edelim. Hazırladığımız bu harcın yarısını yufkalarımızın üzerine yayalım. Üzerine yine bir yufkayı dörde bölüp sütlü karışımda biraz beklettikten sonra tepsimize serelim. Ispanaklı harcımızın kalanınıda yufkaların üzerine yayalım. Diğer yufkayıda aynı şekilde yapıp üzerine koyalım. Son yufkayı bütün olarak tepsinin üzerine yayıp kenarlarını bir bıçak yardımı ile düzeltelim. Kalan sütlü karışıma son yumurtayı kırıp çırpalım ve tepsimizin üzerine döküp hertarafına sürelim. Önceden ısıttığımız fırında pişirelim. Üzeri kızardığında fırından çıkarıp bir müddet dinlendirelim. Sonra dilimleyip afiyetle yiyelim.
ISPANAKLI TAVUKLU BÖREĞİN ŞİFASI
01. Kişini kendini mutlu hissetmesini sağlar.
02. Anne sütünü artırır.
03. Kabızlığa faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder