MUZLU İRMİK TATLISI
Malzemeler2 su bardağı irmik
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 çay bardağı sıvı yağ
3 adet muz
2 adet yumurta
2 su bardağı sıcak su
Yapılışı
Tencerede tereyağını eritelim. İrmiği üzerine koyarak hafifçe kavuralım. Sonra sırasıyla sıvı yağı, vanilyamızı, portakal kabuğu rendesini koyup biraz daha karıştıralım. üzerine önce sıcak suyu dökelim. Yumurtaları ılık sütün içerisine kırıp önce iyice karıştıralım. Ardından bunuda tenceremize dökelim. Karıştırmaya devam edelim. Koyulaşmaya başladığında şekerimizi katıp ateşin altını kısalım. Pilav demler gibi kapağını sıkıca kapatalım. Yaklaşık 20 dakika demledikten sonra düz bir borcama irmiğin yarısını serelim üzerine dilimlediğimiz muzları serelim Üzerine tekrar irmiği serip üzerini düzleyelim. Hindistan cevizini serpelim.Soğuduktan sonra dilimleyelim afiyetle yiyelim.
MUZLU İRMİK TATLISININ ŞİFASI
1. Vücudumuzun direncini artırır. Çok fazla kuvvet verir.
2. Anne sütünü artırır.
3. Erkek spermlerini artırır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder