KARNIYARIK


KARNIYARIK

Malzemeler

1.5 kilo  patlıcan
300 gr.  kıyma
4 adet orta boy  soğan
2 adet sivri biber
2 adet domates
1/2 demet  maydanoz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz, karabiber

Yapılışı

Patlıcanları alacalı soyalım. Bol kızgın yağda kızartalım. Soğuması için bir tepsiye alalım. Soğuduğunda bir kaşık yardımı ile ortalarını açalım. Ayrı bir tencerede soğanları, biberleri  ince ince doğrayalım sıvı yağda kavuralım. Soğanlar ölmeye başladığında kıymamızı ve küp küp doğranmış domatesimizi koyalım. Kıymamız suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında ince doğranmış  maydanozumuzu ekleyip karıştırmaya devam edelim. Tuz ve karabiberimizide ilave edip ateşten indirelim. Biraz dinlendirdikten sonra patlıcanlarımızın içlerinin dolduralım. Üzerine domates dilimi  koyup tepsiye biraz su ilave edip (ben salçalı su kullandım)ısıtılmış fırında patlıcanlarımız yumuşuyana kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağımıza alıp afiyetle yiyelim.

KARNIYARIĞIN ŞİFASI

01. Sinirleri yatıştırır.
02. Bağırsakları yumuşatır. İdrar söktürür.
03. Kilo vermeye yardımcı olur.

Hiç yorum yok: