TAZE BAKLA YEMEĞİ
Malzemeler1 kilo taze bakla
2 adet orta boy soğan
1 yemek kaşığı salça
1/2 demet dere otu
1 çay bardağı sıvıyağ
Tuz , kırmızı pul biber. bir küp şeker
Yeteri kadar su (3 su bardağı )
Yapılışı
Soğanları yemeklik doğrayıp sıvıyağda pembeleşene kadar kavuralım. Salçamızı ve baklalarımızı ilave edip bir iki daha karıştıralım. Tuzunu ,biberini ve bir küp şekerini atıp baklaların çok az üzerine gelecek şekilde sıcaksuyu (yaklaşık 3su bardağı)koyup ateşin altını kısıp baklalar pişene kadar pişirelim. İnce kıyılmış dere otunu tenceremizin en üstüne serpelim.(Ben toprak tencere kullandığım için eklemesi için un koymadım arzu edenler 1 kaşık un koyabilirler suyu daha ekli olur.) Baklalar piştiğinde servis tabağımıza alıp üzerine sarmısaklı yoğurt koyup afiyetle yiyelim.
TAZE BAKLANIN ŞİFASI
01. Bakla, yenirse göğüs hastalıklarına ve öksürüğe iyi gelir
02. Bakla insana uyku verir,
03. Tabiatı kuru ve sıcak olan kimsenin mizacını islah eder.
04. Hafızaya çok fayda sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder