GÜL HANIM TATLISI



GÜL HANIM TATLISI
(ÇOK SEVEREK YEDİĞİM KOLAY BİR TATLI)
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 yemek kaşığı tereyağ
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Alabildiği kadar un

Şerbeti için

3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1/2 adet limon suyu
hindistan cevizi

Yapılışı

Hamur yoğurma kabında tüm malzemelerimizi iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirelim. Dinlenen hamurdan küçük parçalar kopararak elimizle şekil verelim. Fırın tepsisine dizelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafif kızarana dek pişirelim. Ayrı bir kabda 3 bardak suya, 3 bardak şeker koyup kaynatalım. Üzerine limon suyunu ekleyip biraz daha kaynatalım. Hafif koyu bir kıvam aldığında ateşten indirip ılımaya bırakalım. Pişen gül hanım tatlılarımızı fırından çıkaralım. Üzerine ılıyan şerbetimizi dökelim. Tamamen soğuduğunda servis tabağımıza  alıp üzerine hindistan cevizi serpip afiyetle yiyelim.

GÜL HANIM TATLISININ ŞİFASI

01. Erkek sağlığına çok faydalıdır.
02. Anne sütünü artırır.
03. Kilo almaya yardımcıdır.

Hiç yorum yok: