ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTASI
(ÜMİT USTANIN TARİFİ)
Malzemeler
1/2 su bardağı un
1/2 su bardağı nişasta
500 gr. süt
4 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağ
paket milföy hamuru
çilek veya çilek reçeli
pudra şekeri
Yapılışı
Şeker, un, nişasta, yumurta, vanilya ve süt ile iyice çırpalım. Kısık ateşte koyulaşana kadar pişirelim. Piştiğinde ateşten indirelim. Ara sıra karıştırarak iyice soğutalım. Soğuduğunda tereyağını ilave edip krema kıvamına gelene dek iyice çırpalım. Milföy hamurlarını ikiye kesip fırın tepsisinde üzeri kızarmadan pişirelim. Hamurlar soğuduğunda üzerine hazırladığımız kremadan sürelim. Üzerine dilimlenmiş çilek veya çilek reçeli koyalım.(Ben çilek reçeli kullandım) Tekrar krema ve çilek koyarak üç katlı pastamızı hazırlıyalım. En üstüne pudra şekeri serpip bir çilek koyup buzdolabında soğutalım. Soğuduğunda servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.
ÇİLEKLİ MİLFÖY PASTASININ ŞİFASI
01. Anne sütünü artırır.
02. Kişinin kendini iyi hissetmesini sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder