CACIK
Malzemeler
2-3 adet salatalık
500 gr, yoğurt
3-4 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
1/2 demet dereotu
Yapılışı
Salatalıkları kalın rendeleyelim. Zeytinyağı ve tuzu ekleyerek karıştıralım. Sarmısakları ezelim. Yoğurdumuzla karıştıralım. Genişçe bir kasede tüm malzemeyi birleştirelim. Devamlı karıştırarak soğuk su ilave edelim. İstediğimiz koyuluğa geldiğinde su ilave etmeyi bırakalım. Servis kaselerine alıp üzerine ince doğranmış dere oru ekleyip afiyetle yiyelim.
CACIĞIN ŞİFASI
01. Kanı temizler.
02. Şeker hastalığında kullanılır ve susuzluğu giderir.
03. Uykusuzluk ve yorgunluk da faydalıdır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder