İzleyiciler

7 Nisan 2010 Çarşamba

BULGUR PİLAVI


BULGUR PİLAVI

        Malzemeler

        2 su bardağı bulgur
        2 adet domates
        1 adet yeşil biber
        1 adet orta boy soğan
        3 yemek kaşığı tereyağ
        Tuz, karabiber
        Yeteri kadar su

        Yapılışı

        Tencerede tereyağını eritelim. Soğanı pembeleşene kadar kavuralım. Domatesleri küp küp, biberleri ince ince doğrayıp tencereye ilave edelim. Domatesler suyunu salıp çektiğinde bulgurumuzu ilave edelim. hepsini biraz karıştırtıktan sonra sıcak suyumuzu dökelim tuzunu, karabiberini ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatalım. Pilavımız suyunu çektikten sonra ateşin altını çok kısalım ve yaklaşık 20 dakika demlendirelim. Bir 20 dakikada ateşten indirdikten sonra kapağını hiç açmadan bekletelim. Sonra servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

        BULGUR PİLAVININ ŞİFASI

        01. Bağışıklık sistemini güçlendirir.
        02. Hazmı kolaylaştırır.
        03. Mide ve bağırsakların düzenli çalışmasını sağlar.
        04. Anne sütünü artırır.
        05. Kansere karşı koruyucu özelliktedir.

5 yorum:

umutluhayat dedi ki...

ellerinize sağlık çok güzel görünüyor

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim sağolun.

Federica dedi ki...

mmmmmmmmmmm...molto buono!

Miskokulu Lezzetler -Mine- dedi ki...

Elinize sağlık.Bulgur pilavı bizim evde de çok sevilir.

Recetasparamishijos dedi ki...

First time reading your blog, I¨ve seen you at my friends´blogs and was curious about your recipes:)
I love burgul or burgol candeal, I always have a bag to prepare kebbe, soups, salads.
Nice blog,I had some trouble with the translations, but I can figure it out,
greetings from California,
Myriam