İzleyiciler

12 Nisan 2010 Pazartesi

PORTAKALLI KURABİYE


 PORTAKALLI KURABİYE
Malzemeler
4 Yumurta
1 Su Bardağı  sıvıyağ
1 Su Bardağı Süt
2,5 Su Bardağı Toz Şeker
1 Paket Kabartma Tozu
1 Çay Kaşığı Karbonat
2 Portakalın Rendelenmiş Kabuğu ve Suyu
Alabildiğince Un
Üzeri için Toz Şeker

Yapılışı
Üç yumurta ve bir yumurtanın akını hamur çırpma kabına alın. Ayçiçek yağı ve şekeri ekleyip, mikser ile 5 dakika çırpın. Süt, Kabartma Tozu, Karbonat, Rendelenmiş Portakal Kabuğu ve Suyunu ekleyip çırpmaya devam edin. Üzerine alabildiğince un ilave edip, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamurun üzerini nemli bir bezle kapatıp yarım saat bekletin.Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Tepsiye dizip üzerlerine yumurta sarısını sürün, üzerlerine bolca toz şeker serpip önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirip afiyetle yiyelim.

PORTAKALLI KURABİYENİN  ŞİFASI

1. Kanı temizler, aynı zamanda cildi güzelleştirir .
2. İçinde bol miktarda C vitamini bulunduğundan organizmayı grip ve nezle gibi kış hastalıklarına, soğuk algınlıklarına karşı korur.
3. Bağırsakları yumuşak tutar.
4. Bedene güç ve enerji verir.

3 yorum:

umutluhayat dedi ki...

nefis bir tat gerçekten çokta faydalıymış hemen yemek lazım

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim sağolun. Gerçekten çok faydalı.

sakura dedi ki...

Harika ^^"