ZEYTİNYAĞLI KARA LAHANA DOLMASI
Malzemeler
1 demet kara lahana
3 adet orta boy kuru soğan
2 çay bardağı pirinç
1 tatlı kaşığı kuşüzümü
1/2 demet maydanoz
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet orta boy limon,
1/2 demet dereotu
Tuz, az karabiber,nane
Yeteri kadar su
Yapılışı
Lahanaları bir tencereye bir miktar su ile birlikte koyalım.Yumuşayıncaya kadar orta ateşte haşlayalım.
Soğanları ince ince doğrayalım. Zeytin yağında biraz kavuralım. Pirinç, kuşüzümü, maydanoz ve dere otunuda ince doğrayıp tencereye ilave edelim. Üzerine biraz sıcak su ilave edip baharatlarımızı ekleyelim. Pirinçler tam pişmeden ateşten indirelim.Haşlanan yapraklarımıza hazırladığımız içten koyalım ve ince bir şekilde saralım. Tencerenin dibine maydanoz ve lahana saplarından koyup sardığımız dolmaları düzgün bir şekilde tencereye dizelim. Dizme işi bitince tencerenin en üstüne lahananın artan yapraklarını kapatalım.1 bardak sıcak su ve yarım limon suyunu ilave edelim Tencerenin kapağını kapatalım. Yapraklar yumuşadığında ateşten indirelim. Soğuduktan sonra limon dilimleri ilesüsleyelim ve afiyetle yiyelim. (Ben iç malzemeye bir kaşık salça ilave ettim isteğe bağlı koyulabilir.)
ZEYTİNYAĞLI KARA LAHANANIN ŞİFASI
1. Sindirim sistemini düzenler.
2. Kabızlık sorununa karşı faydalıdır.
3. Gözün görme gücünü artırır.
4. İdrar söktürücüdür.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder