HİNDİ ETLİ MERCİMEK
Malzemeler
1 adet havuç
1 adet kereviz
1 adet kerevizin yaprakları
1 adet orta boy soğan
2 diş sarmısak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı kekik
300 gr hindi eti
400 gr mercimek
Yeteri kadar Su
Yapılışı
Tencereye zeytinyağını koyalım. Soğanı ve sarmısağı ince doğrayalım. Havucu, kerevizi ve hindi etlerimizi
küp küp doğrayıp yağda kavuralım. Kekik, kereviz yaprağı, maydanoz ve tuzumuzu ekleyip üzerine mercimeklerimizi koyalım. Bir iki daha karıştırdıktan sonra sıcak suyumuzu ilave edip kısık ateşte pişirelim. Piştiğinde servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.
HİNDİ ETLİ MERCİMEĞİN ŞİFASI
1. Kansızlığa karşı faydalıdır.
2. Vücuda enerji verir, yorgunluğa iyi gelir.
3. Bağırsakları rahat çalıştırır. Kabızlığı giderir.
4. Gözlere fayda sağlar.
5. Göğüs ağrılarına iyi gelir. Öksürüğü keser.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder