EVDE KOLAY ÇATAL


EVDE KOLAY ÇATAL

Malzemeler

100 gr. yoğurt
100 gr. sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
200 gr. tereyağ
1 tatlı kaşığı mahlep
Tuz, çörekotu
Yeteri kadar un
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı

Geniş bir yoğurma kabına sıvıyağı, kabartma tozunu, yoğurdumuzu, tuzu, mahlebi ve yumuşamış tereyağını koyup üzerinede alabildiği kadar un ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Hamurumuzu biraz dinlendirelim.
Dinlenen hamurdan parçalar koparıp tezgah üzerinde yuvarlayıp elimizle şekiller verelim. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu atalım. Yağlanmış tepsiye dizelim. Önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Piştiğinde servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

EVDE KOLAY ÇATALIN ŞİFASI

1. Mide rahatsızlıklarına iyi gelir.
2. İdrar söktürücüdür.

Hiç yorum yok: