İzleyiciler

7 Ocak 2010 Perşembe

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA TAVUKLU KARNIBAHAR


BEŞAMEL SOSLU FIRINDA TAVUKLU KARNIBAHAR
(ORTANCA BALDIZ SELMANIN TARİFİ)
Malzemeler

2 adet haşlanmış tavuk göğsü
300 gr. karnıbahar
3 yemek kaşığı tereyağı
4 yemek kaşığı un
200 gr. kaşar rendesi
Tuz, karabiber
Yapılışı

Karnıbaharları az tuz ile haşlıyalım. Elimizle ufak parçalara ayırıp fırın kabına dizelim. Haşlanmış tavuk etlerinide elimizle diderek karnıbaharların arasına yerleştirelim. Tereyağını eritelim üzerine unu koyup kavuralım. Unumuz çok kızarmadan üzerine 3 su bardağı tavuk suyu koyup fazla katı olmayan beşamel sos elde ediyoruz. Hazırladığımızeşamel sosu fırın kabımızdaki karnıbahar ve tavuklarımızın üzerine gezdirelim. Tuzunu ve karabiberini ekleyip üzerine rendelenmiş kaşar peynirimizi döküp önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızardığında fırından
çıkarıp servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

BEŞAMEL SOSLU FIRINDA TAVUKLU KARNIBAHARIN ŞİFASI

1. Kalp hastalıklarına yakalanma, kalp krizi geçirme riskini azaltır.
2. Katarakt rahatsızlığına karşı faydalıdır.
3. Kansızlığı önler.
4. Yüksek tansiyonu düşürür, tansiyonu belli düzeyde tutar.
5. Kansere karşı koruyucudur.

2 yorum:

sevil(birdemliksohbet) dedi ki...

sevgili fuat bey ;
öncelikle beni ödüle layık görerek onure ettiniz teşekkür ederim .
ayrıca karnıbaharınızda nefis olmuş ellerinize saglık afiyet bal olsun .
sevgiler

lezzet sefasi dedi ki...

Abicim harika bir tarif olmus.Ellerinize saglik.
Sevgiler,
Sefa