İzleyiciler

13 Aralık 2009 Pazar

BARBUNYA FASULYELİ MISIR ÇORBASI


BARBUNYA FASULYELİ MISIR ÇORBASI
(YÖRESEL BİR LEZZET)Malzemeler

300 gr. barbunya fasulye
150 gr. mısır kırığı(korgot)
40 gr. tereyağı
2 adet orta boy soğan
20 gr. domates salçası
Tuz
Yeteri kadar su

Yapılışı

Barbunya faulyemizi ve kırık mısırlarımızı düdüklüye koyup üzerine çıkacak kadar su ilave edip kapatalım. Tereyağını eritelim. Soğanları ince ince kıyalıp pembeleşene kadar kavuralım. Salçamızıda ilave edelim. Düdüklüde barbunyalar pişince kavurduğumuz soğanları üzerine dökelim. Tuzunu ilave edip biraz daha pişirelim. Suyu biraz eklediğinde ateşten indirelim. Servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

BARBUNYA FASULYELİ MISIR ÇORBASININ ŞİFASI

1. Anne sütünü artırır.
2. İdrar söktürür.
3. Vücut yorgunluğunu alır.

4 yorum:

paşakızı mutfakta dedi ki...

Bu çorbayı karadenizli bir arkadaşımda yemiştim harikaydı..Ellerinize sağlık..Çok hoş görünüyor..

birdutmasali dedi ki...

güzeimm karadeniz'imizin yemekleri ...
ne doyumsuzdur.

birdutmasali dedi ki...

güzeimm karadeniz'imizin yemekleri ...
ne doyumsuzdur.

tatlilar gülcandan dedi ki...

Elleriniue saglik nefis bir corba olmus sicak iyi gider