İzleyiciler

8 Kasım 2009 Pazar

SICAK PIRASA

SICAK PIRASA

Malzemeler
750gr pırasa
2 adet havuç
150 gr. pirinç
20 gr. domates salçası
40 gr. tereyağ
Tuz, pulbiber
Yeteri kadar su

Yapılışı
Pırasaları ve havuçları ince doğrayalım. Tencereye tereyağı ilave edelim. Havuçları 2-3 dakika kadar yağda orta ateşte kavuralım. Pırasalarıda tencereye ilave edelim. salça ve kırmızı pulbiberinide ilave edip, Bu şekilde kısık ateşte suyunu salıp çekinceye kadar kavuralımn. Pırasalar saldığı suyu çekince pirincini, tuzunu ve sıcak suyunu ilave edelim ve yemek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Havuçlar piştiğinde ateşten indirelim. Servis tabağına sıcak olarak alalım (arzu edenler limon sıkabilir) afiyetle yiyelim.

SICAK PIRASANIN ŞİFASI
1. Mide ve bağırsakta toplanan gıdaların çabuk hazmolmasını sağlar.
2. Kabızlığı gidericidir.
3. İdrar yollarını temizler.
4. Damar sertliğinde faydalıdır.

5. Bronşit ve öksürükte faydalıdır.

Hiç yorum yok: