İzleyiciler

7 Kasım 2009 Cumartesi

CEVİZLİ GÜL TATLI

CEVİZLİ GÜL TATLI

Malzemeler
2 adet yumurta
250 gr. tereyağı
2 su bardağı ceviz
1 su bardağı yoğurt
50 gr. sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
3 su bardağı şeker
3 su bardağı su
Az limon suyu

Yapılışı
Su ve şekeri bir tencereye koyup kaynatalım. Kaynayınca birkaç damla limonsuyu koyup kaynatmaya
devam edelim. Şerbet kıvamına geldiğinde ateşten indirelim. Tereyağını, yoğurdu, sıvıyağı ve yumurtaları karıştırıp aldığı kadar un ve bir paket kabartma tozu, vanilya ekleyip yoğuralım. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim. Çok ince çekilmiş cevizi de ekleyip hamurumuza gül şekli verelim. Üzerine yumurta sarısını sürüp fırında kızarıncaya kadar pişirelim. Tatlımızı fırından çıkardıktan birkaç dakika sonra ılık şerbeti üzerine gezdirelim. Servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

CEVİZLİ GÜL TATLISININ ŞİFASI
1. Bedeni ve zihni yorgunluğu alır.
2. Anne sütünü artırır.
3. Çocukların iştahını açar.
4. Zayıflıktan kurtarır, kilo almaya yardım eder.

3 yorum:

UFUK dedi ki...

UZUNZAMANDIR ARADIĞIM BİR TARİFTİ FUAD BEY. ÇOK TEŞEKKÜRLER....

karamel mutfak dedi ki...

görüntü harika eminim lezzetide öyledir.

Fuat Gencal dedi ki...

çok teşekkür ederim