İzleyiciler

8 Kasım 2009 Pazar

TAVUKLU PATATESLİ BEZELYE

TAVUKLU PATATESLİ BEZELYE
Malzemeler
500 gr. iç bezelye
2 adet patates
1 adet havuç
1 adet tavuk göğsü
1 adet orta boy soğan
2 diş sarımsak
30 gr. tereyağ
30 gr. domates salçası
Tuz, pulbiber
Yeteri kadar su

Yapılışı
Tencerede tereyağını eritelim. Soğanı ve sarmısağı ince doğrayıp kavuralım. Soğanlar pembeleştiğinde küp küp doğradığımız tavuk göğsğnü koyup kavurmaya devam edelim. Salçayı, patatesi ve havuçları ilave edelim biraz daha kavuralım. En son bezelyeleri ekleyip 2 bardak sıcak su ilave edelim. Tuzunu, biberini ekledikten sonra kısık ateşte sebzeler pişene kadar kapağını kapatalım. Piştiğinde servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

TAVUKLU PATATESLİ BEZELYENİN ŞİFASI
1. Kan şekerinin yükselmesini önler.
2. Kabızlığı giderir.
3. Karaciğer ve safra kesesinin çalışmalarını düzene koyar.
4. Vücudu kuvvetlendirir, kan yapar.
5. Zayıflamak isteyenlerin vazgeçilmez yemeğidir.

3 yorum:

AcquaMarina dedi ki...

hi your food is so good 1!!

J. M. de Oliveira gemmologyst and diamont cutter.

Fuat Gencal dedi ki...

grazie mille.

gulseyhan dedi ki...

elınıze saglık acaba ıcıne gunun modası zencefıl yada zercedal koysak nasıl olurkı?