İzleyiciler

21 Kasım 2009 Cumartesi

KUŞBURNU ÇORBASI

KUŞBURNU ÇORBASI
(GİRESUN YÖRESİNDEN BİR TAT)


Malzemeler
500 gr. kuşburnu
20 gr. tereyağı
30 gr. un
5 su bardağı su
250 gr. yağsız kıyma
Tuz, karabiber, kimyon ve nane

Yapılışı
Bir tencereye su koyup kuşburnuları kaynatalım. Kaynadıktan sonra önce kevgirden sonra tel süzgeçten geçirelim. Kıymamızın içerisine tuz, karabiber, kimyon katarak minik minik köfteler yapalım. Yaptığımız köfteleri suda kaynatarak pişirelim. Bir tencereye tereyağını ve unu koyalım. Un kavruluncaya kadar
karıştıralım. Üzerine hazırladığımız kuşburnu suyunu ilave edelim. Daha sonra hazırladığımız köfteleri ekleyelim. orta ateşte çok az daha kaynadıktan sonra areşten indirelim. Kızdırılmış nane katarak üzerine döküp, servis kaselerine koyalım ve afiyetle yiyelim.


KUŞBURNU ÇORBASININ ŞİFASI
1. Grip, nezle, öksürük ve soğuk algınlığında faydalıdır.
2. Kan temizleyicidir.
3. İdrar söktürücüdür.
4. Hücre yenileyicidir.
5. Bitkinlik ve yorgunlukda kişiye kuvvet verir.Vücuda enerji sağlar.

1 yorum:

içimden geldiği gibi ~~~ dedi ki...

Çok enteresan bir tarif olmuş Fuad bey bunu hiç duymamıştım:-o