İzleyiciler

7 Kasım 2009 Cumartesi

CEVİZLİ MUZ TATLISI

CEVİZLİ MUZ TATLISI
Malzemeler
4 adet muz
150 gr. şeker
1/2 adet limon suyu
1 paket vanilya
30 gr. tereyağı
1 paket pötibör bisküvi
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 çay bardağı ince çekilmiş ceviz
1 çay bardağı iri çekilmiş fıstık
Hindistancevizi, tarçın

Yapılışı
Paket bisküvileri robottan geçirelim ve ince toz haline gelsin. üzerine tereyağını, tarçını ve cevizi koyup iyice karıştıralım. Bir derin kapta muzları,hindistancevizini,vanilya ve limonsuyunu el blenderi ile iyice ezelim. Ayrı bir kapta yumurtalarla şekeri iyice çırpalım. Sütü tencereye koyalım kaynatalım. Üzerine önce muzlu karışımı dökelim karıştırmaya devam edelim. Yumurtalı karışımıda koyalım ve kısık ateşte devamlı karıştıralım. Sıcak sıcak bir borcama ince bir tabaka halinde dökelim. Üzerine büskivili karışımı serelim. En üsttede kalan karışımı döküp soğutalım. Soğuduğunda dilimleyip üzerini çekilmiş fıstıkla süsleyip afiyetle yiyelim.

CEVİZLİ MUZ TATLISININ ŞİFASI
1. Mideyi asitli sıvılardan korur.
2. Ülser ve gastritli mideyi tedavi eder.
3. Sinir ve beyin yorgunluğunu giderir.
4. İshal kesicidir.

3 yorum:

Federica dedi ki...

mmm...troppo buono!

Adsız dedi ki...

NE KADAR LEZİZ BİR TATLI

Fuat Gencal dedi ki...

çok teşekkür ederim