İzleyiciler

7 Kasım 2009 Cumartesi

AZERİ PİLAVI


AZERİ PİLAVI
(RAHMETLİ NEVZAT USTAMIN TARİFİ)


Malzemeler
1000 gr. pirinç
200 gr. tereyağ
300 gr. kuzu kuşbaşı
150 gr. sıvıyağ
3 adet orta boy soğan
100 gr. kuru kayısı
150 gr. iç ceviz
50 gr. dolmalık fıstık
100 gr. beyaz kuru üzüm
Tuz, karabiber, şeker,
Yeteri kadar su

Yapılışı
Bir tencerede önce soğanları doğrayalım, dolmalık fıstıkla birlikte sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavuralım.
Üzerine etlerimizi atalım. Etler suyunu salıp çekene kadar karıştıralım. Cevizleri irice çekelim. Kayısıları ince
doğrayalım, kuru üzümleri, karabiberi ve şekeri atıp hep birlikte karıştıralım. Tencerenin kapağını kapatıp biraz dinlendirelim. Geniş bir tencerede tereyağını eritelim pirinçleri üzerine atalım ve kavumaya başlayalım. Pirinç taneleri beyazlamaya başladığında (yaklaşık 15 dakika sonra) sıcak suyumuzu, tuzumuzu ilave edip karıştıralım. Kaynamaya başladığında ateşin altını kısalım. Pirinçler tamamen suyunu çekip yumuşadığında hazırladığımız kuzu etli karışımı üzerine dökelim. Kapağını sıkıca kapatıp (gerekirse saralım) ılıyana kadar bekleyelim. Ilıdığınca tencereyi açalım. Tahta bir kaşıkla karıştırıp alt üst yapalım servis tabaklarına alıp afiyetle yiyelim.

AZERİ PİLAVIN ŞİFASI
1. Vücudu kuvvetlendirir,şişmanlatır.
2. Tansiyonu düşürür.
3. İshale iyi gelir.
4. Sedef hastalığında faydalıdır.
5. Kan kolesterol oranını azaltır.

Hiç yorum yok: