İzleyiciler

7 Ekim 2009 Çarşamba

TAVUKLU PİRİNÇ ÇORBASI

TAVUKLU PİRİNÇ ÇORBASI



Malzemeler
200 gr tavuk göğüs
150 gr pirinç
20 gr sıvıyağ
20 gr un
200 gr süt
½ demet maydanoz
Az tuz, az karabiber.
Yeteri kadar su (5–6 bardak)

Yapılışı
Tavukları tencereye koyup üzerine 6 bardak su ilave edip haşlıyoruz. Haşlanan tavukları tencereden çıkarıp küp küp doğruyoruz. Ayrı bir tencerede unu ve sıvıyağı pembeleşene kadar kavuruyoruz. Tavuk etlerini haşladığımız suyu, pembeleşen unun üzerine azar azar karıştıra karıştıra döküyoruz. Daha önce ayıkladığımız, yıkadığımız pirinci ve tavuk etlerini bu suya döküyoruz. Hepsini birlikte pişiriyoruz. Pirinçler pişince üzerine tuzunu, biberini, sütünü ekleyip kısık ateşte biraz daha kaynatıp çorba kıvamına gelince ateşten indiriyoruz. Maydanozları ince ince kıyıp servis yapmadan önce üzerine atıp afiyetle yiyoruz.

TAVUKLU PİRİNÇ ÇORBASININ ŞİFASI
1. Pirinç çorbası içmek yüksek tansiyona iyi gelir.
2. Vücudu kuvvetlendirir. Şişmanlatır.
3. İshale karşı pirinç çorbası çok faydalıdır.
4. Kansere karşı koruyucudur. Özellikle bağırsak kanserine iyi gelir.
5. Böbreği rahatsız olup üresi yüksek olanlarda pirinç çorbası çok etkilidir Üreyi düşürücü tesiri vardır.
6. Erkeklerin menisini çoğaltır
7. Kandaki kolesterol oranını azaltıcı etkisi ile kalp ve damar hastalıklarına karşı koruyucudur.

Hiç yorum yok: