İzleyiciler

7 Ekim 2009 Çarşamba

ISPANAK ÇORBASI

ISPANAK ÇORBASI


Malzemeler
1000 gr ıspanak
2 adet orta boy soğan
30 gr sıvı yağ
30 gr un
500 gr süt
Yeteri kadar su (2–3 bardak)
Az tuz, az karabiber

Yapılışı
Ispanaklar tertemiz yıkanır sıcak suyun içine bırakılarak bir süre dinlendirilir. Dinlenen ıspanaklar sıcak sudan süzülerek çıkarılır iyice sıkılır ve ince ince doğranır. Soğanları yemeklik doğranıp sıvı yağ ile kavrulur, hafif pembeleşince unu ilave edilir bir iki daha çevirilir ıspanakları katılır ve birlikte karıştırılır. Sütünü, karabiberini ve suyunu ilave edip 15 dakika daha pişirilir. El blenderi ile çorba kıvamına gelene dek karıştırılır gerekirse su ilave edilebilir. Çorba kıvamına gel dimi tuzunu ilave edip ateşten indirilir. Afiyetle yenir.(Çorbaya arzuya göre bul yon tablet katılabilir.)


ISPANAK ÇORBASININ ŞİFASI
1. Her gün içilecek bir kâse ıspanak çorbası her türlü vücut yorgunluğunu giderir. Organizmanın dengesini sağlayarak zindelik verir.
2. Kansere karşı koruyucudur.
3. Ispanakta fosfor bulunduğundan özellikle zihni Faaliyette bulunanlar ıspanak çorbasından günde bir kâse tüketmelidirler.
4. Bol kan yapar. Kansızlığı ve çocuklardaki gelişme zayıflığını giderir.
5. Kabızlık şikâyeti olanlar aç karnına içecekleri bir kâse ile fayda göreceklerdir.
6. Karaciğeri güçlendirir.
7. Hamile bayanlara çok iyi gelir özellikle hamileliğin ilk 3 ayında içilen ıspanak çorbası çok faydalıdır.

Hiç yorum yok: