İzleyiciler

7 Ekim 2009 Çarşamba

MANTAR ÇORBASI

MANTAR ÇORBASI



Malzemeler200 gr mantar
20 gr tereyağı
30 gr un
1 adet soğan
150 gr süt
Az tuz, az maydanoz, az pul biber
Yeteri kadar su(4–5 bardak)

YapılışıBir tencereye tereyağını koyup üzerine ince ince doğranmış soğanı ve mantarları koyup birlikte kavuralım. Üzerine unu ilave edip biraz daha karıştıralım. Üzerlerine 5 bardak suyu ilave edip karıştırmaya devam edelim kaynamaya başladığında 15 dakika daha kaynatıp, tuzunu, sütünü ve pul biberini ilave edip çorba kıvamını sağladıktan sonra ateşten indirelim servis yaparken üzerine ince kıyılmış maydanoz serpip afiyetle yiyelim.

MANTAR ÇORBASININ ŞİFASI1. Bu çorba zayıf, kansız kişiler için çok iyi bir gıdadır.
2. Gözün görme gücünü artırır.
3. Et yemeyenler mantar çorbası içtiklerinde vücut için gerekli proteini alırlar.
4. Kan yapar bedenen ve zihnen gelişmeyi sağlar. Yorgunluğu giderir.
5. Mantar çorbasını sık içenlerde kolesterol düşük çıkar.6. Bağışıklık sistemini güçlendirerek kişinin dirençli olmasını sağlar.

Hiç yorum yok: