SEMİZOTU YEMEĞİ (YOĞURTLU)

SEMİZOTU YEMEĞİ

(YOĞURTLU)

Malzemeler
2 demet semizotu
2 adet orta boy soğan
150 gr sıvı yağ
30 gr pirinç
250 gr domates
2–3 diş sarımsak
20 gr biber salçası
Az tuz, az şeker
Yeteri kadar su

YapılışıSemizotlarını tertemiz yıkayalım. Elimizle parçalayalım. Bir tencerede yemeklik doğranmış soğanları, sarımsakları ve kabukları soyulmuş küp küp doğranmış domatesleri sıvı yağ ile kavuralım. Biber salçasını, pirincini, tuzunu ilave edelim. Elle parçaladığımız semizotlarını katalım, az şekerimizi de atıp fazla olmamak üzere suyumuzu koyup tenceremizi bir daha karıştıralım. Kapağını kapatalım 15 dakika orta ateşte pişirelim. Pişince yemeğimiz soğuyana kadar kapağını açmayalım. Soğuduğunda servis tabaklarına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt ve pul biber serpip afiyetle yiyelim.

SEMİZOTU YEMEĞİNİN ŞİFASI01. Semizotu kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırır. Böylece kanamalarda çok fayda verir.
02. Akciğerden gelen kanda, idrarda kan çıkmasında, mide ve bağırsak kanamalarında önleyici rol oynar.
03. Bol idrar söktürür.
04. İnsana serinlik verir, susuzluğu giderir.
05. Şişmanlara kilo verdirir.
06. Uykusuzluğa çok iyi gelir.
07. Sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirir. Sinirleri yatıştırır.
08. Bağırsakları yumuşatır. Mide yanmasını giderir.

Hiç yorum yok: