İzleyiciler

11 Ekim 2009 Pazar

KALBURABASTI


KALBURABASTI

(ÖZEL BİR TARİF)

Malzemeler100 gr sıvı yağ
100 gr tereyağı
150 gr yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket kabartma tozu
350 gr toz şeker
150 gr ceviz içi
20 gr toz tarçın
1 paket vanilya
Aldığı kadar un
Bir su bardağı su

YapılışıTereyağını eritelim biraz soğuyunca sıvıyağ ile karıştıralım. Yoğurma kabına önce suyu sonra şekeri ve yağı koyalım. Şeker eriyene kadar iyice karıştıralım. Sonra unumuzu, kabartma tozunu, limon suyunu ve vanilyayı ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.(Hamurun durumuna göre su ya da un ilave edebiliriz.)Hamur biraz dinlenirken, Cevizlerimizi çok ince olmamakla birlikte robota çekelim içerisine biraz toz şeker ve tarçını ilave edip iyice karıştırıp iç malzemeyi de hazırlamış olalım. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak avuç içimizde yuvarlayalım. Sonra bir kalbur, ya da kevgir üzerinde yuvarladığımız hamurları avuç içi kadar inceltelim içerisine hazırladığımız içten koyarak hamuru kapatalım. Kapatılan taraf altta kalacak şekilde hazırlanan hamurlarımızı altı yağlanmış fırın tepsisine dizip çok kızartmadan pişirelim. Soğuduktan sonra arzuya göre üzerine pudra şekeri, şamfıstık ya da Hindistan cevizi serperek afiyetle yiyelim.

KALBURABASTININ ŞİFASI01. Şişmanlatır, kanı fazlalaştırır.
02. Aç karna yenilirse vücudun kuvvetini artırır.
03. Göğsü yumuşatır, balgamı giderir.
04. Karın ağrısını giderir.
05. Karaciğeri besler.

6 yorum:

NEŞELİ GÜNLER dedi ki...

aman efendim bu ne hız maşallah .ellerinize sağlık.

Fuat Gencal dedi ki...

Teşekkür ederim çok sağolun.

birdutmasali dedi ki...

AFİYETLER OLSUN..
YAPAN SİZMİSİNİZ GERÇEKTEN :) ?
BEN HENÜZ YAPMADIM !!
İYİ PAZARLAR...

Fuat Gencal dedi ki...

Çok teşekkür ederim.İyi pazarlar.

mutfakcini dedi ki...

kalbura bastıyı çok severim ,ama bendeki tariften daha farklı,daha güzele benziyor bu.görüntü de muhteşem.ellerinize sağlık.

Fuat Gencal dedi ki...

Çok sağolun gerçekten güzel oluyor fotorafı dün oğlum çekti.
Gösterdiğiniz ilgi için ayrıca teşekkür ederim.