İzleyiciler

6 Ekim 2009 Salı

SARIMSAK ÇORBASI

SARIMSAK ÇORBASI


Malzemeler100 gr sarımsak
30 gr sıvıyağ
10 gr un
10 gr nişasta
Az tuz, az maydanoz, az dereotu,
Az kekik, az nane, az karanfil
Yeteri kadar su(4–5 bardak su)

YapılışıSarımsakları soyalım ve hepsini mikserde öğütelim. Maydanoz ve dereotlarını ince ince doğrayalım. Sarımsak, maydonoz, dereotu, kekik, nane ve karanfili bir tencereye koyalım suyunu ilave edip pişene kadar kaynatalım. Ayrı bir tavada nişasta ve un sıvı yağ ile birlikte kavuralım ve sarımsaklı tencereye katalım. Hafif ısıda çorba kıvamına gelene dek karıştıralım. Tuzunu da ilave edip ateşten indirelim. Servise koyup afiyetle yiyelim.

SARIMSAK ÇORBASININ ŞİFASI01. Romatizmaya en çok şifa veren gıda sarımsak, kekik ve maydanoz dur Bu üç gıda da bu çorbamızda vardır. Bu şikâyeti olan kişiler çorbamızdan günde iki üç kâse içmeye devam ederlerse şifasını görürler.
02. Sarımsak antibiyotik ihtiva ettiğinden mikrobik hastalıklara çok iyi gelir.
03. Bu çorbadan içen kişilerde kireçlenme olmaz
04. İştah açıcı bir çorbadır.
05. Damar sertliğinde kolesterol oluşumunu engellemeye yardımcıdır.
06. Mide ve bağırsak enfeksiyonlarında, mide şişkinliğini önlemede, mide gazında çok faydalıdır.
07. Kalp damar hastalıklarında, hiper tansiyonda günde içilen bir kâse çorba iyi gelir.
08. Karında ve bacaklarda biriken suyun boşalmasını temin eder. İdrarı artırır, idrar tutukluğunu giderir. Böbreklerin normal çalışmasını sağlar.
09. Ateşi düşürür.
10. Akciğer ve bronşları temizler, nefes almayı kolaylaştırır.

Hiç yorum yok: