İzleyiciler

4 Ekim 2009 Pazar

YULAF ÇORBASI

YULAF ÇORBASI



Malzemeler50 gr yulaf unu
30 gr zeytinyağı
Yeteri kadar su(4–5 bardak)
Aroma olarak kimyon, kekik, nane
Az tuz, az kırmızı toz biber

YapılışıTencereye zeytinyağı ve yulaf unu ilave edilir; orta ateşte hafif hafif kavrulur. Yeteri miktarda su ilave edilir. Tuzu ve biberi eklenir; arzuya göre kekik kimyon üzerine nane çorbaya çok tatlı bir hoş koku verir. Çorba kıvamına gelince ateşten alınır. Afiyetle yenir.

YULAF ÇORBASININ ŞİFASI
01. Çok kolay ve çok basit bir çorba olmasına karşılık besin değeri muhteşemdir.
02. Yulafta bulunan demir, potasyum, (B1, B2, E, A Vitaminleri ) fosfor, bakır insan sağlığı için çok önemlidir.
03. Çocukların, büyüme ve gelişmesini hızlandırır, iyi bir bebe mamasıdır.
04. Yorgunluk gidericidir.
05. Vücuda kuvvet verir kişinin kendisini iyi hissetmesini sağlar.
06. Emziren annelerin sütünü artırır.
07. Sigarayı bırakmak isteyenler ve bırakanlar günde 1’er kâse içerlerse kandaki bağışıklık maddelerini temizler.
08. Tiroit bezini uyarır.
09. Hazmı kolaylaştırır.
10. Kadınların adet dönemindeki ağrı ve şikâyetlerini azaltır.
11. Erkek ve kadınlarda görülen isteksizliğe iyi gelir.
12. İdrar söktürür vücudun su tutmasını önler.
13. Kandaki şeker miktarının düşmesine faydalı olur.
14. Mide ve bağırsak bozukluklarında içilen bir kâse çorba çok iyi gelir.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

yulaf sürekli tükettiğim ve vazgeçemediğim bir tahıl. sağlık için o kadar çok önemli ve faydaları o kadar çok ki,saynakla bitmez. hep ezme ve müsli tüketmekten bıkanlara yulaf çorbası çok iyi bir alternatif olacak.çok sağolun. saygılar.filiz.