KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI


Malzemeler
300 gr kırmızı mercimek
2 adet orta boy soğan
30 gr sıvı yağ
30 gr buğday unu
Yeteri kadar su (9–10 bardak)
Az tuz, az kırmızı pul biber, az domates salçası

Yapılışı
2 bardak su ile ayıklanmış, yıkanmış ve süzülmüş mercimekler bir tencereye konur ve orta ateşte mercimekler yumuşayıp pişmeye başladığında el blendırı ile iyice ezilmesini ve püre haline gelmesini sağlayalım. Ayrı bir tencerede soğanları ince ince doğrayıp sıvı yağ ile birlikte kavuralım. Hafif pembeleşince az domates salçasını katıp (tercihe göre ) bir iki daha kavuralım; ardından unu koyup hep birlikte biraz daha karıştırdıktan sonra ezilmiş ve püre haline gelmiş mercimeği de tenceremize koyalım. Üzerine de 8 bardak sıcak suyu ilave edip 10–15 dakika daha kaynatılıp çorbanın kıvamına bakıp gerekirse üzerine sıcak su ilave edelim. Tuzunu, biberini ekleyip bir iki karıştırdıktan sonra çorbamızı ateşten indirelim. Servise hazır hale gelen çorbamızı afiyetle yiyelim.(Su yerine bulyon tablet kullanılabilir.)

KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASININ ŞİFASI
01. Kırmızı mercimek selenyum miktarı açısından zengindir. Bu çorba şeker hastalarının uyguladıkları diyetlerde kan şekerini düzenleme etkisi ile faydalıdır.
02. Bu çorbanın besin değeri çok yüksek olduğundan sinirli olanlara kendini iyi hissetmeyenlere ve kansız, halsizlere çok faydalıdır.
03. Bu çorba kabızlığın giderilmesi açısından da ideal besindir. Bol posa içerdiği için bağırsakları yormaz.
04. Vücudda yağ yakışını hızlandırır.
05. İçerdiği selenyum tiroit bezlerinin normal çalışması için gereklidir.
06. Lifli özelliği kandaki kolesterol oranını düşürür. Bu çorbanın ilaç gibi sürekli kullanılması gerekir.
07. Anne sütünü artırır.

Hiç yorum yok: