YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI

Malzemeler

300 gr yeşil mercimek(Bir gece önceden ıslatılmış)
1 adet soğan
30 gr sıvı yağ
10 gr domates salçası
100 gr erişte(ya da 7–8 adet ince çubuk makarna)
Yeteri kadar su(6–7 bardak)
Az tuz, az pul biber, az kuru nane

Yapılışı

Bir tencereye önce sıvı yağı koyup üzerine ince doğranmış soğanları koyup, soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine salça koyup bir iki de salça ile kavurduktan sonra suyunu ilave edip kaynamaya bırakılır. Su kaynadıktan sonra bir gece önceden suya bırakılmış ve süzülmüş yeşil mercimekler suya atılır pişmeye bırakılır. Mercimeklerin pişmesine yakın erişteyi ya da çubuk makarnayı (kibrit çöpü boyu gibi kırılmış) atıp bir müddet daha kaynatıp tuzunu ilave ederiz. Ateşten indirmeden ayrı bir tavada kızdırılmış pul biberle naneyi biraz kavurup hepsini çorbanın üzerine döküp çorbayı ateşten alır servise hazır hale getirir afiyetle yeriz.

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASININ ŞİFASI
1.Yeşil mercimek çorbası kalp ve damar sertliğine iyi gelir kişileri damar sertliğinden korur.
2. Güçlü bir besin maddesi olduğu gibi kan yapıcıdır da.
3. Yeşil mercimek çok lifli(posalı) olduğu için kabızlık hastalığından korur.
4. Et kadar kuvvetli olmasa da vücuda çok faydalıdır kişiyi dirençli ve kuvvetli yapar. Yorgunluğu alır.
5. Anne sütünü artırır.
6. Bağırsakları çalıştırarak Zaralı maddelerin vucuddan atılmasını sağlar.
7. Soğuk algınlığında içilen bir kâse çok iyi gelir.
8. Öksürüğü keser kişinin rahat nefes almasını sağlar.

Hiç yorum yok: