MAYALI AÇMA


MAYALI AÇMA
(EŞİMİN ÖZEL TARİFİ)
Not: Bu tarif de 46.PORSELEN DEMLİK ÇAY SAATİ ETKİNLİĞİ için ŞİFALI YEMEK TARİFLERİ editörü FUAT GENCAL tarafından hazırlanmıştır.

Malzemeler
40 gr hazır maya
200 gr zeytinyağı
200 gr süt
1 bardak su
1 adet yumurta sarısı
Alabildiği kadar un
Az tuz,susam,çörekotu
10 gr şeker

Yapılışı
Ilık sütün içerisine ılık su dökerek mayayı içine atıp eritelim.Maya eridiğinde yağımızı,tuz ve şekerimizi
ilave edip biraz karıştıralım.Unumuzu ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
Hamurun üzerine ıslak bir bez örterek mayalanması için 20-25 dakika dinlendirelim.Mayalanan hamurdan
parçalar kopararak şekiller verelim.Üzerine yumurta sarısı ve susam,çörekotu serpip fırında pişirelim.
Piştikten sonra afiyetle yiyelim.(Yumuşak olması için fırından çıkar çıkmaz üzerine örtü örtelim.)

MAYALI AÇMANIN ŞİFASI
1. Zayıf kişiler için kilo yapıcı özelliği vardır.

Hiç yorum yok: