İzleyiciler

23 Ekim 2009 Cuma

Galeta unlu poğaça


Galeta unlu poğaça
(CEVİZLİ-KIYMALI)

Malzemeler;

200 gr zeytinyağı(1 su bardağı)
300 gr yoğurt(2 su bardağı)
3 paket kabartma tozu
250 gr yağsız kıyma
Tuz,karabiber,pul biber
200 gr galeta unu
650 gr un
200 gr iç ceviz

Yapılışı;

Unun ortasını açıp zeytin yağını, yoğurdu,kabartma tozlarını ve tuzu ilave edip yumuşak bir hamur yapıyoruz. Kıymaya baharatları ilave edip tavada bir iki kavuruyoruz. Cevizleri iri bir şekilde öğütüp bunlarıda kıymaya ekleyip soğuması için ateşten indirelim.Hamurdan küçük parçalar koparıp avuç içi ile yuvarlaklaştırıp bir kaşık iç koyup bohça şeklinde veya istenildiği gibi şekiller verilip galeta ununa bulayalım.Fırın tepsisine dizip orta ateşte pişirelim. Fırından çıkınca servis tabağına alıp afiyetle yiyelim.

Galeta unlu poğaçanın şifası; 

1. İnsanın kendisini iyi hissetmesini sağlar.
2. Çocukların büyümelerine yardım eder
3. Beyin yorgunluğuna çok iyi gelir.

Hiç yorum yok: